miércoles, 2 de mayo de 2018

Substàncies pures

Com ja es va comentar a la entrada anterior, una substància pura és aquella, la naturalesa i la composició de la qual no varia, independentment del seu estat d’agregació. En altres paraules. L’aigua destil·lada és una substància pura ja que la seua densitat o la seua temperatura d’ebullició serà la mateixa si agafem 1L o 1000L. Malgrat això, no significa que únicament està formada per un tipus de substància. I és que, les substàncies pures poden continuar classificant-se en elements o compostos.

Els elements són substàncies pures que no es poden descompondre en d’altres de més simples per cap procediment. Es representen mitjançant el seu símbol químic i estan arreplegades en la coneguda i temuda Taula periòdica dels elements.

 

Els compostos, són substàncies pures que es poden descompondre en d’altres de més simples per mitjà d’un procés químic. És a dir, els compostos es poden separar en els elements que els formen gràcies a la utilització de processos químics.


Si continuem amb l’exemple de l’aigua, aquesta és un compost ja que està formada per hidrogen i oxigen, els quals són elements de la taula periòdica. Tanmateix, aquest fet no es pot observar a simple vista, sinó que seria necessària l’ajuda de un microscopi molt potent. És per aquest motiu que resulta molt difícil diferenciar un element de un compost visualment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Són totes les dissolucions líquides?

Com ja crec que he mencionat en alguna darrera ocasió, una dissolució és una mescla homogènia de dos o més components. Dintre d’aquesta es ...