Una
volta que ja hem classificat les substàncies pures, farem el propi amb les
mescles.
Si
feu memòria (o si torneu dues entrades enrere), utilitzàvem la pizza i la
xocolata com a exemple. Com també es va esmentar en eixe moment, en el cas de
la pizza és fàcil reconèixer que aquesta està formada per diverses substàncies,
tant de forma visual, com pel sabor o inclús al tocar-la. Per tant, la pizza és
un exemple del que anomenen una mescla heterogènia: mescla en què és possible
distingir els components que la formen per procediments òptics.
En canvi,
la xocolata, al tindre una presència uniforme es pot confondre amb una
substància pura, encara que tots sabem que està formada per més substàncies com
poden ser la llet o el sucre. Per aquest motiu, la xocolata es considera com
una mescla homogènia o dissolució: mescla en què no és possible distingir-ne
els components per procediments òptics convencionals.
No
obstant això, la cosa canvia si comprem xocolata amb ametles, arròs unflat,
panses,farcida de crema o qualsevol d’aquestes varietats. Com que es pot
diferenciar de forma visual al menys dues de les parts que componen la mescla,
aleshores tindríem una mescla homogènia.
I
vosaltres, sou capaços de diferenciar entre substàncies pures i mescles?
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.