miércoles, 2 de mayo de 2018

Classificació de mescles

Una volta que ja hem classificat les substàncies pures, farem el propi amb les mescles.

Si feu memòria (o si torneu dues entrades enrere), utilitzàvem la pizza i la xocolata com a exemple. Com també es va esmentar en eixe moment, en el cas de la pizza és fàcil reconèixer que aquesta està formada per diverses substàncies, tant de forma visual, com pel sabor o inclús al tocar-la. Per tant, la pizza és un exemple del que anomenen una mescla heterogènia: mescla en què és possible distingir els components que la formen per procediments òptics.

En canvi, la xocolata, al tindre una presència uniforme es pot confondre amb una substància pura, encara que tots sabem que està formada per més substàncies com poden ser la llet o el sucre. Per aquest motiu, la xocolata es considera com una mescla homogènia o dissolució: mescla en què no és possible distingir-ne els components per procediments òptics convencionals.

No obstant això, la cosa canvia si comprem xocolata amb ametles, arròs unflat, panses,farcida de crema o qualsevol d’aquestes varietats. Com que es pot diferenciar de forma visual al menys dues de les parts que componen la mescla, aleshores tindríem una mescla homogènia.  



I vosaltres, sou capaços de diferenciar entre substàncies pures i mescles?




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Són totes les dissolucions líquides?

Com ja crec que he mencionat en alguna darrera ocasió, una dissolució és una mescla homogènia de dos o més components. Dintre d’aquesta es ...